SPRAWDŹ AKTUALNE MENU

Witaj w Wesoła Cafe 🙂 Mamy nadzieję, iż czas spędzony w naszej kawiarni będzie dla Ciebie miłym doświadczeniem. 

MENU ZE ZDJĘCIAMI – WYGODNE DO PRZEGLĄDANIA NA TELEFONIE ZNAJDZIESZ PONIŻEJ – PRZEWIJAJ 🙂

MENU OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU DO POBRANIA W PDF:   ♥ MENU PO POLSKU  albo ♠ ENG MENU

MENU WEEKENDOWE:  ♥  POLSKIE    albo       ANGIELSKIE 

 

Weź proszę pod uwagę, iż czas wydawania potraw uzależniony jest od ilości Gości w kawiarni, a bywa u nas tłoczno 🙂 Prosimy Cię o wyrozumiałość, gdyż cały zespół pracuje na pełnych obrotach wydając świeże dania, przygotowane dla Ciebie.  Jeśli coś idzie nie po Twojej myśli – powiedz nam, dając szansę na rozwiązanie problemu 🙂 

KAWA TO NASZE OCZKO W GŁOWIE – ZAPYTAJ BARISTY JAKIE ZIARNA AKTUALNIE SERWUJEMY I JAKĄ METODĄ JE PARZYMY. BAJGLE, CHLEBY, BUŁKI PIECZEMY W NASZEJ PIEKARNI 'BUKA’. RÓWNIEŻ WSZELKIE CIASTA PIECZEMY SAMI OD POCZĄTKU DO KOŃCA. W NASZEJ KUCHNI UŻYWAMY TYLKO JAJEK Z WOLNEGO WYBIEGU, BOCZEK i MIĘSA O CZYSTEJ ETYKIECIE MAMY PROSTO Z PODSTOLIC OD GAWORA®. WYKAZ SKŁADNIKÓW UŻYTYCH W POTRAWACH I CIASTACH ORAZ ALERGENÓW DOSTĘPNY JEST NA ŻYCZENIE. CENY PODANE SĄ W PLN I ZAWIERAJĄ PODATEK VAT. SERWIS NIE JEST WLICZONY, A EKIPA LUBI TIPY 🙂 

W NASZEJ KAWIARNI JEST SAMOOBSŁUGA
– PROSZĘ ZŁÓŻ ZAMÓWIENIE PRZY BARZE –

NASZE KLASYKI |ILEKROĆ PRÓBUJEMY WYCOFAĆ JE Z KARTY, STALI GOŚCIE WZNOSZĄ BUNT 🙂

  • BAJGIEL INDYK-BOCZEK……………….. 25

BAJGIEL, INDYK PIECZONY W ZIOŁACH, BOCZEK, SUSZONE POMIDORY, CZERWONA CEBULA, MAJONEZ, RUKOLA [M]

+ EXTRA JAJO SADZONE………………… 29

 

  • BAJGIEL JAJO…………………………. 19

PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, OGÓREK, RZODKIEWKA, RUKOLA [W]

 

  • JAJECZNICA NA MAŚLE ……….. 19

3 JAJA, MASŁO, CHLEB ŻYTNI NA ZAKWASIE [W] 

POLECAMY Z EXTRA BOCZKIEM +6 | GRZYBAMI DUSZONYMI Z CEBULĄ I TYMIANKIEM +5 1/2 AVOCADO +7 | SAJDEM SAŁATKOWYM +5 | PASTĄ DO PIECZYWA +6

 

  • TOST AVO Z JAJEM……………………….. 35

GRZANKA Z JAPOŃSKIEGO CHLEBKA TOSTOWEGO, CYTRYNOWE GUACAMOLE, GRECKA FETA, PIKLOWANA CEBULA, JAJO SADZONE, ZIELENINA, SOS ZIOŁOWY [W]

 

  • TOST HALO GRZYB.……………… 34

GRZANKA Z JAPOŃSKIEGO CHLEBKA TOSTOWEGO, JAJECZNICA Z 2 JAJ, SER

HALLOUMI, BOCZNIAKI I PIECZARKI DUSZONE Z CEBULĄ I TYMIANKIEM, ZIELENINA, SOS ZIOŁOWY [W]

+ EXTRA BOCZEK PIECZONY…….. 40

 

COŚ NOWEGO! | ZASKAKUJĄCEGO?

  • ŚLEDŹ CURRY NA KROMCE…………………………………. 16

KROMKA ŻYTNIEGO CHLEBA, SAŁATKA Z MATJASÓW W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM,

RODZYNKAMI, CURRY, ŚWIEŻY KOPEREK

• NIE POPRZESTAWAJ NA JEDNEJ 😉

2 KROMKI ZE ŚLEDZIEM……………….. 29

 

  • NIE-RYBNY BAJGIEL………………………. 25

BAJGIEL, PASTA Z WĘDZONEGO TOFU Z GLONAMI NORI, OGÓREK, RUKOLA [V]

 

  • ZŁOTA MISKA…………………………….. 31

PIECZONE ZIEMNIAKI, KALAFIOR PIECZONY Z CIECIERZYCĄ W ZIOŁACH, PASTA Z MARCHEWKI I SOCZEWICY, OGÓREK KISZONY, ORZECHY WŁOSKIE, PIETRUSZKA, OLIWA
+ BURGERY Z KASZY JAGLANEJ [V] LUB SZARPANA WIEPRZOWINA [M] [BG]

 

  • MISKA A-ZJEM……………………………………. 31

MAKARON RYŻOWY W SOSIE LIMONKOWYM, RZEPA MARYNOWANA, KIEŁKI FASOLI MUNG, OGÓREK ŚWIEŻY, PIECZONE IMBIROWO-POMARAŃCZOWE TOFU, CEBULA DYMKA, SEZAM BIAŁY I CZARNY, PIKANTNY SOS MANGO-CHILI-VEGE-MAJO [V] [BG]

 

  • SEZONOWY BAJGIEL…………………………………….. SPRAWDŹ NA TABLICY

 

ODROBINA SZALEŃSTWA | SMAKI INSPIROWANE KUCHNIAMI ŚWIATA

  • BAJGIEL JAJO-TWIST.………………………21

BAJGIEL, PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM, PIKLE Z MARCHWI I OGÓRKA, KIEŁKI FASOLI MUNG, KOLENDRA, SZCZYPIOR, PIKANTNY SOS CHILI-VEGE-MAJO [W]

 

  • SZARPNIJ SIĘ NA BUŁĘ..…………………… 29

SŁODKA MAŚLANA BUŁKA, SZARPANA WIEPRZOWINA BBQ (150G), STARTY SER DZIUGAS, KISZONA KAPUSTA, PIKANTNY SOS CHILI-VEGE-MAJO [M]

 

  • BROKUŁ-TOFU BURRITO………………….. 29   [W TROSCE O SZYBKOŚĆ OBSŁUGI SERWUJEMY JE TYLKO OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU]

PEŁNOZIARNISTA TORTILLA, BROKUŁ, TOFU, PAPRYKA, CEBULA CZERWONA, MARCHEW, SOS ORZECHOWO-CYTRYNOWY [V]

 

  • BURRITO EL BANDIDO ………………………… 29 [W TROSCE O SZYBKOŚĆ OBSŁUGI SERWUJEMY JE TYLKO OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU]

PEŁNOZIARNISTA TORTILLA, SZARPANA WIEPRZOWINA BBQ, RYŻ BASMATI, CAPONATA Z PAPRYKI, BAKŁAŻANA, FASOLI, POMIDORÓW Z KAPARAMI, SER DZIUGAS, SAŁATA RZYMSKA, PIKANTNY SOS CHILI-VEGE-MAJO [M]

 

  • BURRITO TĘCZOWE………………………………….. 29 [W TROSCE O SZYBKOŚĆ OBSŁUGI SERWUJEMY JE TYLKO OD PONIEDZIAŁKU DO PIĄTKU]

PEŁNOZIARNISTA TORTILLA, PIECZONE IMBIROWO-POMARAŃCZOWE TOFU, GUACAMOLE, MARCHEW ŁOSOSIOWA, KIEŁKI FASOLI MUNG, KOLENDRA, SZCZYPIOR, PIKANTNY SOS CHILI-VEGE-MAJO [V]

 

  • BAJGLO-BURGER.…………………………… 27

BAJGIEL, GUACAMOLE, BURGERY Z KASZY JAGLANEJ, PIKLOWANA CZERWONA CEBULA, RUKOLA [V]

 

SŁODKIE CHWILE UŚMIECH GWARANTOWANY!

  • PIECZONA OWSIANKA Z JOGURTEM…………………………………… 23

PRAWIE JAK CIASTKO 😉 PŁATKI OWSIANE PIECZONE Z WANILIĄ, CYNAMONEM, MASŁEM, MIGDAŁAMI I MALINAMI SERWOWANE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO Z MUSEM WIŚNIOWYM, JOGURTEM GRECKIM I ORZECHOWĄ KRUSZONKĄ Z MIODEM [W]

 

  • DYNIOWY BOWL Z CZEKOLADĄ……………………………. 25

KORZENNY MUS Z DYNI HOKKAIDO I KASZY JAGLANEJ, KARMELIZOWANE ŚLIWKI, GORZKA CZEKOLADA, ORZECHY LASKOWE, CYNAMON [V] [GF]   SERWOWANY NA CIEPŁO

 

  • CROXY NA SŁODKO………………………….. 27

2 CROISSANTY MAŚLANE + 3 DOMOWE PASTY DO WYBORU: NUTELA/ MASŁO ORZECHOWE/ BIAŁA CZEKOLADA Z PRAŻONYMI MIGDAŁAMI/ MUS OWOCOWY [W] SERWOWANE NA CIEPŁO

DODATKI | PODKRĘĆ SWOJE JEDZENIE TAK JAK LUBISZ 🙂 PS. DODATKÓW NIE SPRZEDAJEMY OSOBNO

PIECZONY BOCZEK | INDYK PIECZONY | SZARPANA WIEPRZOWINA BBQ … 6

TOFU IMBIROWO-POMARAŃCZOWE |  WEGAŃSKA NIE-FETA Z TOFU … 7

JAJKO … 4 | MASŁO … 4 | SERY: HALLOUMI LUB FETA … 7

AWOKADO POŁÓWKA … 7 | GRZYBY DUSZONE Z TYMIANKIEM I CEBULĄ … 5

ZIELENINA: SAŁATA, RUKOLA, MARCHEW, PESTKI SŁONECZNIKA, SOS ZIOŁOWY … 5

PIECZYWO Z PIEKARNI ‚BUKA’ | BAJGIEL … 5

WYTRAWNE PASTY DO PIECZYWA … 6

SŁODKIE PASTY: NUTELA DOMOWA | BIAŁA CZEKOLADA Z MIGDAŁAMI … 5 MASŁO ORZECHOWE | MUS OWOCOWY … 4 | MIÓD LUB SYROP KLONOWY … 4

NAPOJE I SŁODKOŚCI 

CZARNA KAWA O REKOMENDOWANY RODZAJ ZIARNA ZAPYTAJ BARISTĘ 😉

  • PRZELEW TYGODNIA …300 ML…………………………14

 

  • ESPRESSO SINGLE ORIGIN …DOPPIO………….. 12

 

  • ESPRESSO TONIC …350 ML…………………….. 23

PODWÓJNE ESPRESSO, LÓD, TONIK BZOWY, BITTERS, POMARAŃCZA

  • AEROPRESS …200 ML………………………………… 15

 

  • DRIPPER …400 ML……………………………….. 21

BIAŁA KAWA WSZYSTKIE KAWY BIAŁE SERWUJEMY NA PODWÓJNYM ESPRESSO

  • LATTE …370 ML………………………………… 16

 

  • CAPPUCCINO …300 ML……………………………….. 15

 

  • FLAT WHITE …150 ML…………………… 13

 

  • MAŁE CAPPUCCINO …200 ML……………………. 13

 

  • ICE LATTE …ESPRESSO, LÓD, ZIMNE MLEKO ………. 16

 

  • KLONOWE LATTE …LATTE Z SYROPEM KLONOWYM ………… 19

 

  • NIE-MLEKO OWSIANE + 3 PLN | MLEKO BEZ LAKTOZY + 1 PLN

 

HERBATA |SZLACHETNA LIŚCIASTA HERBATA OD ‚CZAJNIKOWY.PL’ – PARZYMY W CZAJNICZKU OK. 500 ML… 12 PLN

 

  • ZIELONA: JAŚMINOWA LUB Z OWOCAMI   |   CZARNA: EARL GREY LUB CEYLON   |    BIAŁA Z MALINAMI   |   ROOIBOS   | LIŚCIE MIĘTY 

SMOOTHIE & SOKI |PRZYGOTOWYWANE Z OWOCÓW I WARZYW

  • GREEN MONSTER …300 ML………. 16

SZPINAK, OGÓREK, JABŁKO, BANAN, LÓD

  • MANGO SMOOTH …300 ML……….. 16

MANGO, POMARAŃCZA, JABŁKO, CYTRYNA, LÓD

  • BANAN & C0 COCTAIL …300 ML………18

BANAN, MASŁO ORZECHOWE, NIE-MLEKO OWSIANE, ESPRESSO,  SYROP KLONOWY, LÓD [V]

  • ŚWIEŻO WYCISKANY SOK …300 ML……………………. 18

POMARAŃCZA | GREJPFRUT | MIX

ZIMNE NAPOJE

  • DOMOWA LEMONIADA …300 ML………………. 15

OWOCOWO-HERBACIANA, BEZ CUKRU, CODZIENNIE INNY SMAK, SERWOWANA NA LODZIE – JEŚLI WOLISZ BEZ – DAJ NAM ZNAĆ 🙂

  • BUTELKOWANA WODA MINERALNA …330 ML…………………. 7

‚KINGA PIENIŃSKA’ GAZOWANA LUB NIEGAZOWANA

GORĄCY NAPÓJ IMBIROWY  | GDY ROBI SIĘ ZIMNO – ROZGRZEJ SIĘ! 

  • NAPÓJ IMBIROWO-CYTRYNOWY…300 ML…………. 14

IMBIR, CYTRYNA, KURKUMA, PRZYPRAWY KORZENNE, MIÓD [W]

  • KAKAO …300 ML…………….…………. 12 / 15

UCIERANE Z CUKREM, ROZPUSZCZONE W SPIENIONYM MLEKU KROWIM /12    LUB PODAWANE Z BIO NAPOJEM OWSIANYM /15

ALKOHOL & BĄBELKI 

  • PROSECCO …KIELISZEK…125..ML…|…BUTELKA…750..ML……………. 15 | 75

 

  • MIMOZA | MANGOZA …KIELISZEK…130..ML………….. 19 | 19

PROSECCO + ŚWIEŻO WYCISKANY SOK POMARAŃCZOWY | PROSECCO + MUS MANGO

 

  • APEROL SPRITZ …PROSECCO, APEROL, WODA GAZOWANA…180..ML…………. 25

 

  • POLSKIE PIWA KRAFTOWE……………………17

 

  • WINA  – ZAPYTAJ BARISTY JAKIE AKTUALNIE SERWUJEMY 

SŁODKOŚCI CODZIENNIE PIECZEMY COŚ PYSZNEGO 🙂

  • ‚WESOŁE’ BROWNIE CZEKOLADOWE …………….. 13

BROWNIE NA MĄCE Z MIGDAŁÓW, Z ORZECHAMI LASKOWYMI. PIECZONE CODZIENNIE OD DNIA OTWARCIA 🙂 SPRÓBUJ!

  • DOMOWE SERNIKI, CIASTA, DESERY… ZAJRZYJ DO WITRYNKI

 

  • CROISSANT MAŚLANY……………………………….. 13

PODAWANY NA CIEPŁO SOLO LUB ZE SŁODKIM SPECJAŁEM: DOMOWA NUTELA | BIAŁA CZEKOLADA Z MIGDAŁAMI | MASŁO ORZECHOWE | MUS OWOCOWY