śniadanie

* serwowane 7-12 / w weekend cały dzień

ŚNIADANIA 

• TALERZE

TALERZ PASTY [s] /pasta z suszonych pomidorów, hummus marchewkowy, tapenada z czarnych oliwek, pasta z białej fasoli z suszonymi pomidorami i tymiankiem + pieczywo, mała sałatka [v]/ 17

TALERZ KLASYK /ser długodojrzewający dziugas, pasta jajeczna, twarożek śmietankowy, domowa konfitura śliwkowa + pieczywo, masło, mała sałatka/ 24

HARD SET PASTY = talerz z pastami
+ jajecznica ( z boczkiem lub szczypiorkiem)/
+ kawa (cappuccino, flat white, espresso, przelew) / herbata/ lemoniada/ 28

HARD SET KLASYK = talerz klasyk
+ jajecznica (z boczkiem lub szczypiorkiem)/
+ kawa (cappuccino, flat white, espresso, przelew)/ herbata/ lemoniada/ 35

• MISKI
OWSIANKA DNIA* [s] /płatki owsiane z owocami na mleku/ 11 | mleku kokosowym [v]/ 13

JAGLANKA CZEKOLADOWO-ŚLIWKOWA [s] [gf] [v] [sf] /krem jaglany na mleku kokosowym, daktyle, śliwki, banan, płatki kokosa, podawana na ciepło/ 11

• JAJA i SPÓŁKA
OMLET DNIA WYTRAWNY* [s] [gf] /2 jaja* z dodatkami, mała sałatka/ 16

{czas oczekiwania ok.20 min}

OMLET NA SŁODKO Z DOMOWĄ KONFITURĄ ŚLIWKOWĄ [s] [gf]
/2 jaja*, domowa konfitura śliwkowa, banan, twarożek, cynamon, masło orzechowe, płatki migdałów/ 19

{czas oczekiwania ok.20 min}

JAJECZNICA /2 jaja* przygotowywane na maśle/ ze szczypiorkiem lub boczkiem
+ pieczywo, masło/ 10

JAJA SADZONE NA BOCZKU LUB FRANKFURTERKACH /2 jaja* sadzone, boczek lub kiełbaski frankfurterki, mała sałatka, musztarda, pomidor + pieczywo, masło/ 19
/+ dodaj extra avocado/ 23

JAJA SADZONE NA PIECZONYCH WARZYWACH

/2 jaja*sadzone, pieczone warzywa korzeniowe (marchew, pietruszka, seler, cebula), hummus marchewkowy +mała sałatka, pieczywo/ 19

JAJA SADZONE NA AWOKADO

/2 jaja* sadzone, awokado, pomidor, hummus marchewkowy, mała sałatka + pieczywo/ 19 /+ dodaj extra boczek/ 23

 • NA SŁODKO

CHIA PUDDING KOKOS & MANGO [v] [gf]
/pudding z mleko kokosowego z nasionami chia, musem mango, owocami i płatkami kokosa/ 11

DOMOWA GRANOLA Z OWOCAMI I JOGURTEM [s] [sf] /jogurt naturalny, świeże owoce oraz domowa granola: czekoladowo – kokosowa z żurawiną/ 10
+ masło orzechowe /12

CROISSANT NA SŁODKO (podajemy na ciepło) /solo lub ze słodkim specjałem: nutelą/ masłem orzechowym/ konfiturą/ 9
A w wersji DLA ŁASUCHA: 2 croissanty + wszystkie specjały/ 18

 

LEGENDA

[sf] BEZ DODATKU CUKRU (SUGAR FREE)

[v] DANIE WEGAŃSKIE
[gf] DANIE NATURALNIE BEZGLUTENOWE

[s] NASZA SPECJALNOŚĆ

  • *  pieczywo: żytnie na zakwasie z ziarnami lub chleb włoski pszenny

  • *  jaja ‚1’ z wolnego wybiegu

  • *  opcje dnia – codziennie inne – sprawdź w witrynce lub zapytaj baristę

    EXTRA DODATKI (ok. 50 g.) | polecamy do śniadania lub kanapki |

    BOCZEK / INDYK / KIEŁBASKI FRANKFURTERKI/ 4
    AWOKADO/ 4
    HUMMUS lub INNA PASTA/ 3
    MASŁO ORZECHOWE / KONFITURA OWOCOWA/ 2 | MIÓD/ 1 | NUTELA/ 3

  • JAJKO* Z WOLNEGO WYBIEGU/ 1,5

    SIDE SAŁATKOWY /miks sałat, rzodkiew i marchew, cebula czerwona, pestki dyni, oliwa/ 3

  • DODATKOWE PIECZYWO/ WAFLE KUKURYDZIANE 2

lunch

* serwowane po 12 / w weekend po 13

ZESTAWY 

  • ZUPA I PEŁNOZIARNISTY WRAP

+ kompot/ domowa lemoniada/28

  • ZUPA I TARTA 

+ kompot/ domowa lemoniada/  20

  • ZUPA I PODWÓJNA TARTA
  • kompot/ domowa lemoniada/  27
  • ZUPA I TALERZ MOCY [v] 27/ 30
  • ZUPA I DANIE DNIA/  [v] 24/ 27

SOLO

  • ZUPA DNIA* 9
  • PEŁNOZIARNISTY WRAP/ 20
  • TALERZ MOCY/ 19/22
  • TARTA WYTRAWNA z małą sałatką/  12
  • PODWÓJNA TARTA z małą sałatką 19                                                                   
  • DANIE DNIA*  [v] 16 /19 

/*zapytaj baristę lub sprawdź na tablicy/   

WRAP PEŁNOZIARNISTY 

/pełnoziarnista tortilla+ miks sałat i wybrane dodatki:/

  • MOZZARELLA & SUSZONE POMIDORY /świeża rzodkiew i marchew ,oliwki kalamata, cebula czerwona, pestki dyni, pesto pietruszkowe/ 20  
  • PIECZONA PIERŚ Z INDYKA  Z  WARZYWAMI KORZENIOWYMI (marchew, cebula, seler, pietruszka), pestki słonecznika, sos aioli/ 20
  • AWOKADO & PASTA Z FASOLI Z SUSZONYMI POMIDORAMI /ogórek świeży, rzodkiewka, cebula czerwona, komosa ryżowa, pestki dyni [v] / 20

TALERZ MOCY 

/sycący talerz pełen składników odżywczych /

  • INDYK PIECZONY & KOMOSA RYŻOWA, warzywa korzeniowe (marchew, seler, pietruszka, cebula), świeży szpinak baby, rukola, kapusta czerwona, sos orzech & chilli, czarny i biały sezam/ 22  
  • SOCZEWICA  ZIELONA & BURAK PIECZONY, kasza bulgur, suszone pomidory, cebula czerwona, marchew, rzodkiew, świeży szpinak baby, rukola, sos tahini, czarny i biały sezam [v] / 19
  • JAJKO NA TWARDO & ZIEMNIAKI PIECZONE W ZIOŁACH, ogórek kiszony, cieciorka w przyprawach, kapusta czerwona, świeży szpinak baby, rukola, marchew, rzodkiew, cebula czerwona, sos aioli,  czarny i biały sezam/ 19 

EXTRA DODATKI (ok. 50 g.)  | polecamy do wrapa lub  talerza mocy |

BOCZEK / INDYK/ 4  |  AWOKADO/ 4  |  JAJKO* Z WOLNEGO WYBIEGU/ 1,5  |  

SIDE SAŁATKOWY /miks sałat, rzodkiew i marchew, cebula czerwona, pestki dyni, oliwa/ 3 

buły

dostępne cały dzień

{CIABATTA/ BAJGIEL/)  / z miksem sałat /

SŁODKA WESOŁA KANAPKA /masło orzechowe, domowa nutela, konfitura wiśniowa, jabłko / 13

HUMMUS MARCHEWKOWY & PIECZONE WARZYWA KORZENIOWE / marchew, pietruszka, seler, cebula 

+ sos orzechowy  [v]/ 13

MOZZARELLA & TAPENADA, zielone pesto pietruszkowe, pomidor, cebula czerwona/ 13 

INDYK PIECZONY & PASTA Z SUSZONYCH POMIDORÓW, cebulka czerwona, sos aioli/ 15

PASTA JAJECZNA, ogórek świeży, rzodkiewka, szczypiorek [s]  /10

BURAK PIECZONY& KOZI SER /marchew, rzodkiew, słodki sos tahinowy [v] / 15

INDYK PIECZONY & PODWÓJNY BOCZEK 

/pieczony boczek i indyk, pomidor, czerwona cebula, sos aioli [s] / 18  + extra jajko sadzone/ 19,5

desery

CIASTKO ORKISZOWE 

/z masłem orzechowym i czekoladą/  7

WESOŁE BROWNIE CZEKOLADOWE [s] [gf]

/na mące z migdałów z orzechami laskowymi/ 10

WESOŁE FIT CIASTO* [gf] [sf] [v] [s]  12-15

CIASTO DNIA* 9-14

SERNIK DOMOWY* [s]  9-14

CHIA PUDDING KOKOS & MANGO  [v] [gf]

/pudding z mleko kokosowego z nasionami chia, musem mango, owocami i płatkami kokosa/  11

DOMOWA GRANOLA Z OWOCAMI I JOGURTEM [s] [sf] /jogurt naturalny, świeże owoce oraz domowa granola: czekoladowo – kokosowa z żurawiną/  10  

+ masło orzechowe /12

CROISSANT NA SŁODKO (podajemy na ciepło) 

/solo lub ze słodkim specjałem: nutelą/ masłem orzechowym/ konfiturą/  9  

A w wersji DLA ŁASUCHA: 2 croissanty + wszystkie specjały/ 18

 

napoje

KAWY BIAŁE

DUŻE LATTE  13 

MEGA LATTE /na wynos/  14

FLAT WHITE  10

CAPPUCCINO/ DUŻE CAPPUCCINO 10/13

ESPRESSO MACCHIATO  9

KLONOWE LATTE  /latte z syropem klonowym/ 15

  • mleko kokosowe  [v]  + 3  *   syrop klonowy [v]  + 3

  KAWY CZARNE    

            ESPRESSO  8  

AEROPRESS  200ml  11                         

DRIP V60 400ml  16                         

CHEMEX 600ml  21          

PRZELEW  200ml   9                       

GORĄCE NAPOJE

DOMOWY NAPÓJ IMBIROWY  9

/imbir, cytryna, miód, kurkuma i inne przyprawy/

HERBATY LIŚCIASTE  9

/parzone w w czajniczku ok.500ml /

Zielona jaśminowa/ Zimowe owoce/ Earl Grey/ Czarna Ceylon/  Biała z malinami/  Rooibos/ 

DOMOWE KAKAO na mleku 8  

  • kakao na mleku kokosowym [v]  10  

…………………………………………………

ZIMNE NAPOJE I SOKI

LEMONIADA DOMOWA  6/8

z cukrem lub bez  /codziennie inny smak/

ŚWIEŻO WYCISKANY SOK  13

Pomarańcza / Grejpfrut  / Mix

KOMPOT  6/8 

WODAMINERALNA ‚KINGA PIENIŃSKA’ 6

YERBA    8

……………………………………………………

SMOOTHIES

GREEN MONSTER  [v] [gf] [sf]  12

/szpinak, ogórek, jabłko, banan/ 

MANGO [v] [gf]  12

/mango, pomarańcza, jabłko, cytryna/

DETOX [v] [gf] [sf]  12

/pomarańcze, natka pietruszki/

………………………………………………………    

PIWO REGIONALNE

CYDR MIŁOSŁAWSKI/  12

POLSKIE PIWA KRAFTOWE / 15

…………………………………………………….

WINO

Frizzante Bianco Glera /  butelka – 750 ml / 59
Winnica: Azienda Agricola La Jara, Veneto

WINA DOMOWE

BIAŁE – Grüner Veltliner / CZERWONE – Zweigelt

Winnica: Weingut Frank, Weinviertel

kieliszek- 125 ml – 8

karafka – 500 ml – 29